Zuiders pastaslaatje met kip


Een pastaslaatje is de ideale manier om restjes groenten of vlees op te werken.
Wij gaan vandaag aan de slag met een restje braadkip en wat wortelen: zuiders pastaslaatje met kip.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkoren penne
✓ 1/4 braadkip (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ 2 wortelen
✓ 5 zongedroogde tomaatjes (halfgedroogd)
✓ 1 el gedroogde oregano
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 2 el basilicumdressing (hoe je dit zelf maakt vind je hier)
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl olijfolie


We zetten een grote pot op het vuur, die je mag vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.

Intussen schillen we de ui, de wortelen en de look, en snijden we deze in grove stukken.
De zongedroogde tomaatjes mag je laten uitlekken, en eveneens in grove stukken hakken.
Dit mag vervolgens allemaal samen met de spaghettikruiden en de oregano in de hakmolen, en mag je even laten draaien tot je fijne stukjes bekomt. (geen puree)

Als het water kookt mag je de pasta in de pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Intussen nemen we onze kip erbij en plukken het vlees zodat je gepluisde kip bekomt.
Dit mag goed afgekoeld zijn, bij voorkeur zelf koelkastkoud.
Ideaal dus, als je een restje braadkip wil opwerken.
Voeg de gepluisde kip toe aan de fijngehakte groenten, samen met de basilicumdressing.

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Spoel af met ijskoud water zodat de pasta goed kan afkoelen.
Meng vervolgens de pasta onder de groenten met kip, en roer alles nog eens goed door.
Werk eventueel af met wat gehakte peterselie.

Serveer het pastaslaatje als hoofdgerecht of als bijgerecht bij bv een gezonde barbecue.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *