Zelfgemaakte vanillesucralose


In plaats van gewone, geraffineerde suiker gebruik ik regelmatig sucralose in warme en koude dessertbereidingen.

Hoewel sucralose van suiker wordt gemaakt, heeft het een veel lagere caloriewaarde en past het perfect binnen een Healthy Lifestyle.
Qua smaak zit dit tegen echte suiker aan, en is smaakt ook veel minder “chemisch” dan sommige andere alternatieve zoetmiddelen.

Omdat veel dessert bereidingen ook vanille bevatten, dacht ik aan een alternatief voor vanillesuiker, namelijk vanillesucralose.
Dit maken is al even simpel als gewone vanillesuiker:

Nadat je ergens een vanillestok voor hebt gebruikt door er de zaadjes uit te schrapen, gooi je de peul zelf niet weg maar stopt hem gewoon zo in de sucralose.
De peul zit immers nog boordevol vanillesmaak.

Aangezien sucralose ook de eigenschap heeft om zeer goed smaken op te nemen, zal na enkele dagen de sucralose de vanillesmaak geabsorbeerd hebben.

Een gezonder alternatief voor gewone vanillesuiker dus, met dezelfde smaak en veel minder calorieën.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *