Zelfgemaakte fishsticks met spinaziestoemp


Wij gaan vandaag nog eens aan de slag met vis.
We maken een klassieker in een gezond jasje: zelfgemaakte fishsticks en tartaar.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kabeljauwfilet
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 5 sneden oud brood (vollerkoren)
✓ 150 g verse spinazie(zakje uit de supermarkt)
✓ 3 eieren
1 scheutje magere melk
✓ 1 ui
✓ 1 kl kappertjes
✓ 1 kl augurkjes
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1/2 citroen
✓ 2 el mayonaise (Weight Watchers)
✓ 1 el yoghurt (mager)
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 1 kl arachideolie


De Fishsticks
We starten met het oud brood fijn te cutteren in een hakmolen.

Ga door tot je echt paneermeel over houdt, doe dit in een diep bord, en zet opzij.
We breken vervolgens 2 eitjes in een diep bord, kruiden af met peper en zout, en kloppen schuimig met een vork.

Neem de kabeljauw erbij, snij in mooie gelijke stukken, leg deze in het eiermengsel, en zorg ervoor dat de vis overal ei heeft gezien.
Vervolgens halen we de vis door het paneermeel.

Leg de fishsticks op een bord, dek af met plasticfolie, en laat rusten in de koelkast.


De tartaar
We starten met de ui, de augurk en de kappertjes fijn te cutteren in een hakmolen.

Ga door tot je echt fijne stukjes (geen spijs!) over houdt, doe dit in een kommetje, en zet opzij.
Vervolgens doen we de mayonaise, peterselie, en de yoghurt erbij, we knijpen de halve citroen hier over uit, en mengen alles goed onder elkaar.

Ook dit mag nu worden afgedekt, en in de koelkast.


De algemene bereiding
We starten met onze oven voor te verwarmen op 200° C.
Ook de aardappelen mag je alvast schillen, en in gelijke stukken snijden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in een ovenschaal, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de schaal. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de fishsticks in de schaal, dit mag nu voor 20 minuten in de oven.
Hou dit wel in de gaten dat het zeker niet verbrand.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, voeg je de spinazie toe.
Laat nog even doorkoken, en vervolgens kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg 1 eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper, zout en de nootmuskaat.

Roer nog eens goed door, en schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.
Werk eventueel af met een beetje tartaar.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *