Zelfgemaakte eiersla


Eiersla is zoiets wat fantastisch smaakt op een kraakverse pistolet.
Omdat het nooit helemaal duidelijk is wat er in aangekochte potjes inzit – en omdat het gewoon nog  véél beter smaakt – maken wij hem vandaag gewoon zélf!

En in de plaats van gewone pistolets gebruiken wij uiteraard vollerkoren pistolets.
Hoe maken we dit?


✓ 200 g magere kwark
✓ 1/2 ui
✓ 4 eieren


Eerst en vooral zetten we een pot op het vuur om de eieren te koken.

Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de ui, en versnipperen de ui zo fijn mogelijk.
Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de eieren erbij doet,
kan dit alvast gedurende 10 minuten koken.

Doe vervolgens de kwark in een kom, en voeg er de gesnipperde ui bij.
Roer alles netjes door elkaar, en kruid af met peper en zout.

Als de eieren 10 minuten hebben gekookt, laat je ze schrikken onder ijskoud, stromend water.
Laat ze 5 minuten in dit koud water staan, en pel de eieren.

TIP: dit gaat vlotter als je dit onder water doet.
Vervolgens plet je de eieren met een vork, voeg ze bij de kwark en roer goed door.

Te eten bij het ontbijt, als lunch of als tussendoortje op een beetje brood.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *