Zelfgemaakte andaloussesaus


Het nadeel aan sausjes is dat ze meestal  vrij vet zijn.

Toch kan je – als je een beetje creatief bent – ook een gezonde variant maken, en dat is exact wat we vandaag gaan doen.
We maken een lekkere andalousesaus!

Deze andalousesaus smaakt heerlijk bij gebakken kippenblokjes, gegrild vlees, gegrilde groenten, …

Hoe maken we dit nu?


✓ 1/2 teentje look
✓ 1 el peterselie
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el paprikapuree
✓ 1 kl kippenkruiden
✓ 1/2 el mayonaise (weight watchers)
✓ 5 el magere yoghurt


Het maken van deze andalousesaus is eigenlijk super gemakkelijk!
Knal alles in een hakmolen, en laat dit 30 seconden volle gas draaien.

Heb je geen hakmolen? Geen nood!
Je kan de kruiden ook zeer fijn snijden, de look persen met een lookpers, en alle ingrediënten manueel mengen.

TIP: Maak deze saus een dag op voorhand, zo wordt de smaak ervan nog beter!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *