Zalm met gesmoorde venkel & pommes duchesse


Vandaag staat er vis op het menu: we gaan aan de slag met zalm.

Perfect te combineren met venkel, en klaargemaakt in de oven.
Wat wil je nog meer voor een geslaagd diner? 🙂

De volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 1 zalmfilet (200 g)
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 1 venkel
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 el dille (gedroogd)
✓ 1 kl olijfolie


We starten met onze zalm op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden, en we verwarmen de oven op 180° C.

Schil intussen de aardappelen en warm eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl olijfolie in de andere pot, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Schil en snij de ui in fijne sliertjes, en ook de venkel mag je wassen en in dunne sliertjes snijden.

Doe vervolgens de ui en de venkel in de pot, en stoof goed aan.
Voeg hierna een half glas water en het bouillonblokje toe, en laat garen onder een deksel.
Roer geregeld door zodat het bouillonblokje goed gesmolten is, check de kruiding, en kruid eventueel bij met peper en zout.

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper en zout, maak een mooie bal van de puree, en leg deze in een ovenschaal.

Ook de zalm mag hier bij, en dit mag nu 20 minuten in de warme oven..
Haal na 20 minuten de schotel uit de oven, en schik alles samen op een bord met een ruime portie groenten.

Werk eventueel af met nog wat gedroogde dille, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *