Zaaaaaaaaaaaaaaalig kersenijs


Ook vandaag gaan we weer aan de slag met gezonde ingrediënten, om een heerlijk ijsje op tafel te toveren.
Genieten zonder jezelf schuldig te moeten voelen!

Zo maken we het:


✓ 25 verse kersen
✓ enkele druppels vanille extract
✓ 250 g kwark
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We hebben een klein beetje voorbereidend werk: we starten met onze kersen te wassen, en we ontdoen ze van hun steeltjes en pitten.

Dit is het gemakkelijkst met een kersenontpitter, zoals je hier ziet.
Deze kersen mogen nu voor een nachtje de diepvriezer in, totdat ze beenhard zijn.

Wanneer de kersen hard zijn geworden, mogen ze zo in de blender.
Ook de rest van de ingrediënten mogen erbij, maar let wel dat je koelkastkoude kwark gebruikt.
Laat de blender nu volle gas draaien, totdat alle stukjes verdwenen zijn en je een glad mengsel bekomet. (help desnoods een beetje met een lepel)

In principe kan je het ijs meteen eten, maar ik heb het nog een uurtje laten uitharden in de vriezer.
Let wel op dat je het enkele minuten voordat je het wil scheppen uithaalt.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *