Wortelspaghetti met gehakt & pompoen


Een tijdje geleden kon je al genieten van onze versie van Courgetti met pasta en rivierkreeftjes.

Het idee voor het gerecht van vandaag is hier op gebaseerd, al werken we met gans andere ingrediënten: Wortelspaghetti met gehakt & pompoen.
Supergezond, origineel, én waanzinnig lekker.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 2 wortelen
✓ 200 g pompoen
✓ 20 g volkorenspaghetti
✓ 2 uien
✓ 1 teentje knoflook
✓ 150 g américain natuur (gemalen biefstuk)
✓ 1 kl gehakte pterselie
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 3 kl olijfolie
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 1 kl gedroogde oregano
✓ 3 kl gedroogde basilicum


We zetten al eerst en vooral een grote pot, een kleinere pot en een pan op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.

Deze grote pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we zo meteen onze pasta koken.
1 van de uien mag samen met de look en de pompoen worden geschild, en in grove stukken worden gesneden.
De snijwijze maakt niet uit, aangezien we dit straks gaan mixen.

De wortel mag je met een special apparaatje of dunschiller tot groentesliertjes snijden, en houden we even opzij. (Hoe je dit doet, vind je hier)
Zet dit nu even opzij.

We voegen 1 kl olijfolie toe aan de andere pot, die we goed uitspreiden over de bodem. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de ui, de pompoen en de look goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Voeg nu 1 groot glas water toe, alsook de gedroogde basilicum en oregano, en het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen op een laag vuur.

Intussen mag de derde kl olijfolie in de pan, en mag je hier het gehakt aan toevoegen.
Bak dit mooi bruin, en kruid af met de spaghettikruiden.
De andere ui mag je nu in fijne blokjes (brunoise) snijden, en bij het gehakt voegen.
Laat de ui mooi mee bakken, tot hij mooi glazig ziet.
Vervolgens mag de pan opzij.

Nadat de saus ongeveer een 20-tal minuten heeft op gestaan, nemen we de staafmixer, en mixen we de saus goed door.
Nadat je gemixt hebt, mag het gehakt en de ui bij de pompoensaus.
Roer goed door, en kruid deze saus vervolgens af met peper en zout – indien nodig.

Wanneer het water kookt, mag je de pasta in de pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)
De laatste minuut mogen ook de wortelsliertjes bij de pasta gevoegd worden, laat 1 minuut doorkoken, en giet af.
Serveer nu de pasta met de wortelsliertjes in een groot, diep bord.

Schep een beetje saus over de pasta, en werk tot slot af met de gehakte peterselie en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *