Wokgerecht met rundsvlees en curry


Vandaag nog eens een wokgerecht: super lekker én gezond!
Deze keer met rundsvlees, curry, en noedels.

Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 150 g  biefstuk
✓ 1 handje broccoliroosjes (ter grootte van een dikke duim)
✓ 1 wortel
✓ 1 stronkje witloof
✓ 1 handje sojascheuten
✓ 1 handje witte kool
✓ 1 handje gekookte sperzieboontjes
✓ 2 handjes kastanjechampignons
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 handje noedels
✓ 1 el zonnebloemolie
✓ 1 el currykruiden


We halen het vlees een half uurtje op voorhand uit de koelkast om op temperatuur te komen.
In afwachting snijden we het vlees alvast in kleine blokjes.

Op een apart vuur zetten we een klein potje voor de noedels.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de noedels toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout te doen, en let op de gaartijd.

Een gloeiend hete wok is noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.
Terwijl jouw wokpan warmte krijgt, snij je de groenten in fijne blokjes (behalve de sojascheuten en de sperzieboontjes), en ook de  champignons kan je nu al versnijden in kleinere hapklare stukken.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.
Voeg hierna de blokjes vlees toe, en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.

Wanneer het vlees mooi dicht geschroeid is (kort bakken), haal je dit uit de wok en zet ze opzij in een apart kommetje.
Vervolgens is het tijd om de groenten erbij te doen. (wacht nog even met de sojascheuten en de sperzieboontjes)
Geef de wok de gelegenheid om terug op temperatuur te komen; ga er op dit ogenblik niet in roeren.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.
Na ongeveer 2 minuten is het ok om de currykruiden, en een half glas water toe voegen.

Laat het vuur nog steeds op volle kracht staan, kruid af met peper en zout, en doe er eveneens de sojascheuten en de sperzieboontjes bij.
Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de noedels af te gieten, en toe te voegen aan de rest van de wok.
Laat dit geheel 1 minuut doorkoken, en voeg vervolgens de blokjes rundsvlees toe aan het wokgerecht.

Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord, en werk af met de gehakte bieslook.

Tip: smaakt nog beter met een lepeltje van onze homemade sambal oelek!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *