Wokgerecht met kalkoenblokjes en rijst


Vandaag een variatie op onze eerdere wokgerechten: wok met kalkoen.
Ook hier weer veel lekkere groenten, en een avondmaal dat weinig bereidingstijd vraagt.

Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 1 zakje wokgroenten (300 g)
✓ 100 g sojascheuten
✓ 1 kalkoenfilet
✓ 1 kippenbouillon blokje (mager)
✓ 1 kl currykruiden
✓ 1 handje zilvervliesrijst
✓ 1 el zonnebloemolie


Om te beginnen zetten we onze wokpan op een hoog vuur.

Op een apart vuur zetten we een klein potje voor de rijst.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de rijst toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Een gloeiend hete wok is noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.
Terwijl jouw wokpan warmte krijgt, snij je de kalkoenfilet in fijne blokjes.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.
Voeg hierna de kalkoenblokjes toe en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.

Wanneer de kalkoen mooi gekleurd is, is het tijd om de wokgroenten toe te voegen. (wacht nog even met de sojascheuten)
Geef de wok de gelegenheid om terug op temperatuur te komen; ga er op dit ogenblik niet in roeren.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.
Na ongeveer 2 minuten is het ok om het bouillonblokje er aan toe voegen.

Laat dit geheel nog eens doorkoken, en roer nog eens goed zodat het bouillonblokje zeker volledig weg is.
Laat het vuur nog op volle kracht staan en voeg een half glas water toe, dit geeft het bouillonblokje de gelegenheid mooi uit te smelten, en zorgt ervoor dat de kalkoen zeker gaar is.
Op dit moment mogen ook de sojascheuten erbij, en mag je nog eens laatste keer goed door roeren.

Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de rijst af te gieten.
Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord, en werk af met de currykruiden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *