Wok met tonijn & bakrijst


Geen tijd om uitgebreid te koken?

Vandaag gaan we het eens écht snel vooruit laten gaan, zonder in te boeten aan voedzaamheid en smaak.
We maken vandaag een wok met tonijn & bakrijst.

Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 1 zakje wokgroenten (400 g)
✓ 1 blik tonijn in eigen nat
✓ 1 visbouillon blokje (mager)
✓ 1 kl gedroogde dille
✓ 1 handje roerbakrijst
✓ 1 el zonnebloemolie


Om te beginnen zetten we onze wokpan op een hoog vuur.
Een gloeiend hete wok is immers noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.
Voeg hierna de groenten toe en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok, en mag de rijst erbij.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.

Laat intussen de tonijn uitlekken, voeg hem toe aan de wok, en laat even mee roerbakken.
Na ongeveer 2 minuten is het ok om het bouillonblokje, en een glas water toe te voegen.
Laat dit geheel nog 2 minuten goed doorkoken, en roer nog eens goed zodat het bouillonblokje zeker volledig weg is.
Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord, en werk af met de gedroogde dille.

Tip: smaakt nog beter met een lepeltje van onze homemade sambal oelek!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *