Witte koolsoep


De herfst is in het land, en wat smaakt er dan beter dan een heerlijke kom soep?
Vandaag gaan we voor Witte koolsoep.

Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1/2 witte kool
✓ 3 bussels boterrapen
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 2 wortelen
✓ 3 aardappelen
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui, de aardappelen, en wassen we de rest van de groenten.

Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten en de aardappelen in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Vervolgens voegen we 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.
Laat dit nu 20 minuten koken, zet er vervolgens de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Laat nog even opkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.
Werk af met de gehakte peterselie en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *