Wentelteefjes


Vandaag maken we wentelteefjes.

Ook weer een mooi voorbeeld van een gerecht dat niet per se een caloriebom hoeft te zijn, en best kan passen binnen een gebalanceerd voedingsschema.

Een superstart van de dag!


✓ 4 sneetjes brood (vollerkoren)
✓ 1 ei
✓ 1 scheutje magere melk
✓ een snuifje kaneel
✓ 1 kl zonnebloemolie
✓ 2 el zelfgemaakte confituur (hoe je die maakt vind je hier)
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We starten met een pan op het vuur te zetten, zodat deze goed warm kan worden.

Breek het ei in een kommetje, en doe de kaneel, de melk en de tafelzoetsof erbij.
Klop dit eventjes op tot je een schuimend mengel bekomt.

Doe 1 kl zonnebloemolie in de warme pan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Haal de boterhammen 1 voor 1 door het eiermengsel, leg ze in de pan, en laat deze mooi bakken.

Hou er rekening mee dat dit kan aanbranden, dus blijf zeker in de buurt.
Wanneer de ene kant mooi gebakken is, draai je de boterhammen om en laat ook de anderre kant mooi kleuren.

Serveer met onze zelfgemaakte confituur.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *