Warme currysaus


Eerder maakten we al een koude currysaus, die heerlijk smaakt bij gegrild vlees, vandaag gaan we voor een warme currysaus.

Smaakt eveneens fantastisch bij gegrild vlees, rijstgerechten, wok, …
En bovenal: onze versie bevat geen room of boter, waardoor je gerust een schepje meer kan nemen… 🙂

Voor onze saus hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 20 g havermout
✓ 200 ml melk (mager)
✓ 1 kl gele currypasta
✓ 2 el currypoeder (mild)


Het maken van deze saus is super eenvoudig.

We zetten een potje op het vuur met daarin de melk, de currypasta, de havermout, en het currypoeder.
Breng dit aan de kook op een laag vuurtje, en roer geregeld door zodat het zeker niet aanbrandt.

Zet er vervolgens de staafmixer in, en mix goed door tot je een gladde saus hebt.
Laat nog 1 keer opkoken, roer goed door, en zet de saus opzij.

Easy, toch?


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *