Verse kervelsoep


Kervelsoep doet me altijd denken aan de tijd dat ik op internaat zat.

Ook nu nog maken we dit regelmatig, als voorgerecht of tussendoortje.
Omdat er zoveel lekkere groenten inzitten, is kervelsoep – net als de meeste andere soepen – een goede bron van kracht en vitaminen.

Maar wat hebben we hier nu voor nodig?


✓ 2 uien
✓ 2 wortelen
✓ 2 preistengels
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 1 bussel kervel
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten al eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui en de wortelen, en wassen we de bussel selder en de preistengels.
De blaadjes van de selder plukken we, maar gebruiken we verder niet.
Snij vervolgens de groenten in grove stukken; ; de snijwijze heeft weinig belang aangezien de soep straks zal worden gemixt.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.
We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Vervolgens vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, en mix de soep vervolgens goed door met een staafmixer.
Hou een klein beetje kervel opzij als garnituur, doe de rest van de kervel bij de gemixte soep, en mix alles nog eens goed door.
Kruid vervolgens af met peper en zout – indien nodig.

Serveer de soep in een soepbord of kommetje, en werk af met enkele pluksels verse kervel.

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *