Veggie Saladebowl met pasta


Af en toe een vegetarische maaltijd is onmisbaar binnen een healthy lifestyle.
Vandaag maken we een heerlijke Veggie Saladebowl met pasta.

De volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 1/2 zakje sla-mengeling (supermarkt)
✓ 2 el geraspte witte kool (zakje uit de supermarkt)
✓ 1/4 rode paprika
✓ 1/4 groene paprika
✓ 1/4 gele paprika
✓ 1 wortel
✓ 1 handje preischeuten
✓ 2 artisjokharten (blik) 
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1 el erwten (diepvries)
✓ 1 tomaat
✓ 1 ui
✓ 1 stronkje witloof
✓ 2 el maïs uit blik
✓ 1/5 komkommer
✓ 50 g spaghetti (volkoren)
✓ 1/2 rode biet (voorgekookt – supermarkt)
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el saladedressing light (-50% V.G.)
✓ 1 kl olijfolie


We starten met een pot op het vuur te zetten om de pasta te koken.

Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de pasta toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout en een kl olijfolie toe te voegen, en let op de gaartijd. (8 minuten, of volgens instructies pak)

Snij alvast de tomaat, de komkommer en de  rode biet in schijfjes.
De ui, het witloof, de selder, en de paprika’s snij je in fijne blokjes (brunoise), en zet dit even opzij.
De wortel mag worden geschild en worden geraspt, of in een hakmolen in fijne stukjes worden gehakt.

Na een 8-tal minuten is de pasta klaar, giet deze af en spoel even onder koud water.
Laat even uitlekken, en als hij is uitgelekt mag je de pasta onderin het bord voor de salade dresseren.

Schik vervolgens de sla in dit bord op de pasta, en ook de rest van de fijngesneden groenten kan je nu mee in het bord schikken.
Voeg hierbij eveneens de geraspte witte kool, de erwten, de maïs, en de artisjokharten.

Werk ten slotte af met de preischeuten, de dressing, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *