Vegetarische pasta met tofu en zuiderse groenten


Het is gezond om 1 dag per week een volledig vegetarische maaltijd te eten.

Bovendien is 1 van kleine nichtjes sinds kort vegetariër geworden, dus post ik hierbij graag mijn recept voor een vegetarische pasta met tofu en zuiderse groenten.
Superlekker, ook voor niet-vegetariërs!

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkorenpasta
✓ 125 g tofu
✓ 1 ui
✓ 1/2 courgette
✓ 1 klein teentje knoflook
✓ 3 takken bleekselder
✓ 1 rode paprika
✓ 15 kerstomaatjes
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 1 el gedroogde basilicum
✓ 2 kl olijfolie
✓ 1 kl gedroogde Italiaanse kruiden
✓ 1/2 blikje tomatenpuree
✓ 1 el gehakte peterselie


We zetten al eerst en vooral een grote pot én een kleinere pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de grote, warme pot giet, kan je er onmiddellijk de pasta samen met 1 kl olijfolie bij doen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Intussen schillen we de ui en snijden hem in kleine blokjes (brunoise).
Ook de look mag worden geschild, en fijn worden gesneden of geperst met een lookpers.

De overige groenten wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we eveneens in kleine blokjes. (behalve de kerstomaatjes, die laten we in hun geheel)
Ook de tofu snijden we in kleine blokjes, en houden we nog even opzij.

We voegen 1 eetlepel olijfolie toe aan de kleinste pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)

Hierbij mag vervolgens de tomatenpuree en de tofu, en laat deze ook deze even mee stoven.
Voeg nu 1 glas water toe, alsook de gedroogde basilicum, het bouillonblokje, en de Italiaanse kruiden.
Laat nog enkele minuten pruttelen tot de kerstomaatjes “gesmolten” zijn, en kruid vervolgens af met peper en zout – indien nodig.

Intussen zal de pasta gaar zijn, giet deze dus af en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de groentensaus met tofu over, en werk eventueel af met wat gehakte peterselie.

Tip: smaakt nog beter met een lepeltje van onze homemade sambal oelek!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *