Varkenslapje “tricolore paprika”


Paprika’s zijn een rijke bron van onder andere vitamine C, én waanzinnig lekker.

Ze passen dus perfect binnen onze Healthy Lifestyle, en wij gaan er dan ook vandaag mee aan de slag in een eenvoudig, doch superlekker gerechtje.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 1 varkenslapje (150 g)
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 ui
✓ 1 rode paprika
✓ 1 gele paprika
✓ 1 groene paprika
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl gerookt paprikapoeder
✓ 1 takje tijm
✓ 1/2 blokje groentebouillon (mager)
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker, en we schillen de aardappelen.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het varkenslapje in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en kruid af met peper en zout.
Let op dat het vlees niet te ver bakt, want dan wordt het droog.

Snij ondertussen de ui in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.

Intussen schillen we de paprika’s, wassen ze, en snijden deze eveneens in brunoise.
Ze mogen nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.
Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een scheutje water toe, het takje tijm, het paprikapoeder, en het halve bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de gaartijd terwijl je eens goed door roert.
Wanneer de paprika’s gaar zijn mag dit van het vuur, en mag dit even opzij.

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het bordje tot slot af met een beetje peper van de molen en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *