Varkenshaasje met champignonsaus en bloemkool


Vandaag nog eens een lekker stukje varkensvlees: varkenshaasje.

We combineren met een gezonde versie van een champignonsaus, en bloemkool.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we de bloemkool stomen.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g varkenshaasje
✓ 3 aardappelen
✓ enkele roosjes bloemkool
✓ 125 g champignons
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1/2 blokje rundsbouillon (mager)
✓ 1/2 citroen
✓ een scheutje Alpro Soya cuisine light


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Verwarm eveneens alvast de oven voor op 180° C.

Hierna zette we een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en de bloemkool te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, en wassen we de bloemkool.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de bloemkool leggen.
Kruid nu ook de bloemkool af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het vlees in de pan, en schroei dit mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal het vervolgens uit de pan, en leg het in een ovenschaal.
Dit mag nu in de warme oven voor 20 minuten.

Doe nu opnieuw 1 kl arachideolie in de pan, en zorg dat de olie mooi verdeeld is.
De champignons mag je nu kort wassen, en in 4 snijden.
De champignons mogen nu in de hete pan, en laat deze goed bakken.

Kruid af met peper en zout, en knijp de citroen uit boven de champignons.
Voeg het bouillonblokje toe, alsook een scheutje water, en een scheutje Alpro Soya cuisine light.
Roer door terwijl je dit laat inkoken, en check of het bouillonblokje goed is uitgesmolten.
Zet dit nu opzij.

Let geregeld op de gaartijd van de bloemkool en de aardappelen, want vooral de bloemkool kan vrij snel gaan.
Haal ze dan ook uit wanneer je vlot in de stronkje kan prikken met een aardappelmesje, en hou ze opzij.

Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie bloemkool.

Werk het vlees tot slot af met een beetje saus, en wat peper van de molen.


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *