Varkensgebraad met bloemkool in bechamelsaus


Vandaag nog eens een lekker stukje varkensvlees: varkensgebraad.

Samen met een super gezonde groente: bloemkool.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we de bloemkool stomen.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g varkensgebraad
✓ 3 aardappelen
✓ 300 g bloemkool
✓ 2 el havermout
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 200 ml melk (mager)
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 snuifje nootmuskaat


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Hierna zette we een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en de bloemkool te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, wassen we de bloemkool, en snijden deze in roosjes.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de bloemkool leggen.
Kruid nu ook de bloemkool af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het varkensgebraad in de pan, en schroei dit mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 10 minuten garen op een lager vuur, haal het uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Let geregeld op de gaartijd van de bloemkool en de aardappelen, want vooral de bloemkool kan vrij snel gaan.
Haal ze dan ook uit wanneer je vlot in de stronkjes kan prikken met een aardappelmesje, en hou ze opzij.

Nu mag je een klein potje op het vuur zetten, en doe hierin de melk, het bouillonblokje, de nootmuskaat, en de havermout.
Zet er de staafmixer in, en breng aan de kook.
Je zal zien dat de saus langzaamaan indikt, wanneer ze klaar is mag dit even opzij.

Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie bloemkool.

Schep een beetje saus over de bloemkool, en werk het vlees tot slot af met een beetje grof zeezout, de gehakte peterselie, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *