Varkensgebraad met asperges


We maken vandaag nog eens asperges !

Ik ben een grote voorstander van seizoensgroenten, dus het is het ideale moment.
Om geen smaak en vitaminen te verliezen, gaan we de asperges stomen.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 250 g asperges
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 150 g varkensgebraad
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 snuifje fleur de sel


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

We zetten een pot op het vuur om de aardappelen te koken, en de asperges te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, en wassen en schillen we de asperges. (hoe je dit doet zie je hier)

Als je het heet water vervolgens met het bouillonblokje in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de asperges leggen.
Kruid nu ook de asperges af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het varkensgebraad in de pan, en schroei dit mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 10 minuten garen op een lager vuur, haal het uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Na een 8-tal minuten zullen de asperges gaar zijn. (check de garing van de asperges even met een mesje)
Haal de asperges uit, en zet opzij.
De aardappelen laat je nog even koken, tot wanneer ze gaar zijn.

Als de aardappelen gaar zijn, mag je deze afgieten.
Schik 2 aardappelen op het bord, en ook de asperges mogen mee op het bord, in een busseltje met de puntjes wijzen naar links.
Het vlees mag je in fijne sneetjes snijden, en eveneens mee op het bord schikken.

Werk tot slot het geheel af met de peterselie, de fleur de sel, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *