Varkensfilet met prei in bechamelaus


Ook vandaag staat er nog eens vlees op het menu: Varkensfilet.
Dit in combinatie met prei in bechamelsaus, maar dan de magere, gezonde versie.

Hiervoor hebben we het volgende nodig:


✓ 175 g varkensfilet
✓ 400 g verse prei
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 2 el havermout
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 200 ml melk (mager)
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 2 kl arachideolie


We starten met ons vlees uit de koelkast te halen, en op kamertemperatuur te laten komen.
Na een half uur kunnen we een grillpan, en een potje op het vuur zetten om de aardappelen te koken, en een grote pot om de prei te stoven.

Het water voor de aardappelen kook je sneller met een waterkoker; zet daarom alvast 0,5 l water op.
Intussen schillen we ook al de aardappelen.
Als je het heet water vervolgens in een warme pot giet en de aardappelen erbij doet, kunnen deze al koken.
Voeg tevens een snuifje zout toe aan de aardappelen.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het vlees in de pan, en schroei dit mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees enkele minuten bakken op een lager vuur, haal het uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou dit opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Doe ondertussen de arachideolie in de grote pot.
Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Maak intussen de prei schoon, snij deze in fijne ringetjes, en voeg deze toe aan de pot met arachideolie.
Laat enkele minuten goed aanstoven (niet kleuren) , en roer regelmatig eens goed door.

Voeg nu een klein scheutje water, een snuifje zout en wat peper toe aan de prei.
Roer goed door, en zet hier bovenop een deksel.
Let wel geregeld op de gaartijd van de prei, want dit kan vrij snel gaan.

Nu mag je een klein potje op het vuur zetten, en doe hierin de melk, het bouillonblokje, de nootmuskaat, en de havermout.
Zet er de staafmixer in, en breng aan de kook.
Je zal zien dat de saus langzaamaan indikt, wanneer ze klaar is roer je goed door en deze onder de prei door geroerd worden.

Nu zullen ook de aardappelen ongeveer gaar zijn; giet deze af, en laat goed uitlekken.
Ook de prei is klaar, dresseer vervolgens de prei en de aardappelen bij het vlees.

Werk het gerecht ten slotte af met wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *