Varkensfilet met erwtenstoemp


Erwtenstoemp blijft 1 van mijn favoriete aardappelbereidingen.
Dit in combinatie met een heerlijk, mager stukje varkensvlees: simpel maar o zo lekker

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 varkensfilet
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 150 g erwten
✓ 1 kleine ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 el vleeskruiden
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el gehakte peterselie


We starten met ons vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen de aardappelen en de ui, en snij deze in kleine stukken.

We warmen eveneens wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de andere warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen, de ui en het bouillonblokje toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de varkensfilet met de vleeskruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper, zout en voeg de diepgevroren erwten toe.

Roer nog eens goed door, de erwten zullen garen door de warmte van de puree.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.

Werk het bordje nog af met wat gehakte peterselie, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *