Vanillewafeltjes


Wafeltjes: ik zie ze geregeld passeren in alle verschillende vormen of recepten op verschillende fora en groepjes rond gezonde levensstijl.

Toch wilde ik jullie onze versie niet onthouden, want ze zijn overheerlijk!
Met dit recept maak je 8 wafeltjes, maar ze zijn slechts beperkt houdbaar. (kunnen eventueel wel in de diepvriezer)

Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 90 g havermout
✓ 3 eieren
✓ 3 el tafelzoetstofpoeder (sucralose) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 150 g magere kwark
✓ 1 vanillestok
✓ 1 scheutje arachideolie


We beginnen met ons wafelijzer op te zetten, zo wordt dit goed heet.

Intussen nemen we er 2 kommen bij, en we scheiden onze eieren: de dooiers in de ene kom, de eiwitten in de andere kom.
We nemen er eveneens onze mixer bij, en we kloppen de eiwitten in stijve pieken.
Vervolgens mag de kwark en de sucralose bij de eigelen, en zetten we hier ook even de mixer in.

Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg hierna de zaadjes bij de eigelen, en mix nog eens even door.

De havermout mag je vervolgens in een hakmolen doen, en op volle kracht laten draaien tot je echt fijne havermoutbloem hebt.
De havermoutbloem mag nu bij de eigelen, terwijl je blijft mixen met de mixer.
Doe dit wel rustig aan en niet in 1 keer, zodat de eigelen de havermoutbloem goed kunnen opnemen.

Wanneer je een mooie homogene massa hebt verkregen, mag je er voorzichtig de eiwitten onder spatelen.
Doe ook dit voorzichtig, zodat het beslag luchtig blijft.

Neem er vervolgens een kommetje bij, en doe hierin het scheutje arachideolie.
Met een keukenpenseel kan je een beetje olie op de bakplaten van het wafelijzer aanbrengen.
Niet te veel, dep desnoods terug een beetje af met wat keukenrol.

Doe nu anderhalve eetlepel van het beslag op elke bakplaat, en sluit het wafelijzer.
Laat dit enkele minuten bakken, maar doe het wafelijzer zeker niet te vroeg open. (dan gaan de wafeltjes stuk)
Haal de wafeltjes uit wanneer ze mooi gebakken zijn.

Ideaal als dessertje, of als tussendoortje… 🙂


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *