Tropische vruchtenmoes


Fruitmoes: een bereiding waarmee je eindeloos kan combineren.

Lekker in bijvoorbeeld kwark of yoghurt, maar evengoed bij bv pannenkoeken.
Moes hoeft echter niet altijd de caloriebom vol suiker te zijn die we gewend zijn.

Wij maken vandaag een versie die past binnen onze Healthy Lifestyle, en het is bovendien nog eens super gemakkelijk ook!
Wat hebben we nodig:


✓ 120 g tropische vruchten (diepvries – mango/ananas/papaja)
✓ 1 vanillestok
✓ 50 g water
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)

We doen alle ingrediënten samen met de uitgeschraapte vanillestok en de zaadjes in een potje, en brengen dit aan de kook.
Zet er in het begin een deksel op, maar kijk uit want dit durft over te koken.

Als je ziet dat de moes te lopend is, kan je het deksel weg laten en laten inkoken.
Blijf er echter bij, en roer regelmatig door zodat het niet aanbrandt.
Na een minuut of 10 is de moes klaar; haal de vanillestok eruit, zet er de mixer in, doe in een potje en laat goed afkoelen.

Hou er rekening mee dat deze moes beperkt houdbaar is, maak dus kleine hoeveelheden…


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *