Tropische vruchtencake


Vandaag gaan we aan de slag met een lekkere cake: Tropische vruchtencake.
Ideaal als ontbijt, lunch, dessert, of als tussendoortje.

Proberen? Hier alvast het recept:


✓ 200 g havermout
✓ 200 g tropische vruchtenmoes (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 5 eieren
✓ 20 g kokospoeder
✓ 1 el vanillesucralose (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 el bakpoeder
✓ 150 ml magere melk


Verwarm de oven alvast even voor op 180°C.

We nemen er onze havermout bij, en we doen deze in een hakmolen.
Voeg hierbij eveneens het kokospoeder, en het bakpoeder, en laat dit samen gedurende 1 minuut op volle kracht draaien.
De bedoeling is dat dit alles is fijngemalen tot een zeer fijne bloem.

Neem er een kom bij, en breek hierin de eieren.
Neem de tropische vruchtenmoes, en voeg deze bij de eieren, samen met de vanillesucralose en de melk.
Klop dit even op met een klopper.

Vervolgens voeg je de fijne bloem uit de hakmolen toe, en blijf dit intussen goed opkloppen tot je een mooi en homogeen beslag hebt.
Stort alles nu mooi uit in een cakevorm.
Om kleven te vermijden doordat we zonder boter werken, is het raadzaam om een siliconen cakevorm te gebruiken.

Dit alles mag nu voor 45 minuten in een oven van 180°C.
Als je er na 45 minuten met een satéprikker in prikt, en er kleeft niets meer aan de prikker, is de cake gaar.
Indien niet, laat hem er dan nog even instaan.

TIP: smaakt fantastisch met onze Verrukkelijke gemberthee!


Enjoy!


Eén gedachte over “Tropische vruchtencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *