Tiramisu Light


Tiramisu was 1 van de meest bestelde desserts, toen ik nog werkzaam was in de HoReCa.

Normaal gezien een zeer calorierijke bedoening met suiker, koekjes en mascarpone.
Wij geven er onze eigen toets aan, waardoor je er zorgeloos van genieten, zonder gevaar voor extra kilo’s of schuldgevoelens.

Voor de Weight Watchers die werken volgens het telvrije principe onder jullie: In tegenstelling tot het grootste deel van onze recepten is dit niet volledig telvrij: voor de cankao en de ricotta zal je voor het volledige recept 7 punten moeten rekenen.
Het recept is voorzien voor 2 tot 3 porties.

Proberen? Hier alvast het recept:


✓ 6 sneden vollerkorenbrood
✓ 200 g kwark (mager)
✓ 2 eieren
✓ 100 g ricotta
✓ enkele druppels amandelextract
✓ 1 el zelfgemaakte vanillesucralose (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 el cankao


We nemen een grote kom, en een kleine kom.
Scheid de eieren, zodat je in de ene kom de eigelen hebt, en in de andere kom de eigelen.

Klop alvast de eiwitten tot stevige pieken met een mixer.
Vervolgens mag je de kwark, de sucralose, de ricotta, en het amandelextract bij de eigelen voegen.
Zet hier nu ook de mixer in, zodat dit alles mooi gemengd wordt..
Vervolgens mag je de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het mengsel spatelen, tot een luchtige en homogene massa.

We nemen er onze kom waarin je de tiramisu gaat serveren bij, net als het brood.
Vervolgens gaan we ons dessertje opbouwen.

We starten met een beetje van ons mengel, en we spreiden dit uit op de bodem van de tiramisu-kom.
Vervolgens leggen we hier 2 boterhammen op, en duwen deze een beetje in het mengsel.
Hier bovenop komt nu terug een laag mengsel, zodat de boterhammen goed bedekt zijn.

Dit mag je nu herhalen met boterhammen 2 en 3, zodat de oppervlakte van de kom volledig bedekt is.
Hier bovenop mag nu een laagje van ons kwarkmengsel, smeer dit goed uit zodat al het brood bedekt is.
Herhaal nu nogmaals bovenstaande stappen met de 2 overige sneden brood, en de rest van het mengsel.
De cankao mag je vervolgens bovenop de kom uitstrooien door een zeefje, zodat de ganse bovenkant bedenkt is met de cankao.

Zet de tiramisu nu voor minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Ideaal als, dessert of tussendoortje!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *