Super rijstpap!


Zelfgemaakte rijstpap, wie lust dit niet?

Normaal gezien best wel wat calorieën, maar wij maken een light versie zodat je er toch zonder zorgen van kan genieten!
Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 110 g dessertrijst
✓ 1 l magere melk
✓ 2 kl tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 1/4 kl saffraanpoeder
✓ 1 vanillestok


We beginnen met een pot op het vuur te zetten met hierin de melk.
Verwarm intussen ook al de oven voor op 180°C.

Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg zowel de vanillestok zelf, de zaadjes, de tafelzoetstof, en ook de saffraan toe aan de melk.

Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst toe en roert alles eens goed door.
Nu plaats je het geheel – met pot en al – in de voorverwarmde oven.

Laat 45 minuten in de oven staan, maar roer om de 10 minuten eens even door.
Wanneer de rijstpap klaar is, verwijder je de vanillestok, en verdeel je de pap over 4 potjes. (elk potje is 1 portie)

Deze rijstpap kan zowel warm, als koud gegeten worden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *