Spinaziesoep


Vandaag maken we superlekkere spinaziesoep.

Popeye wist het al: spinazie zit boordevol ijzer, vitaminen en mineralen!
Een lekker soepje dat perfect past binnen onze Healthy lifestyle dus…

Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 bussel prei
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 2 wortelen
✓ 3 aardappelen
✓ 1 grote zak verse spinazieblaadjes
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui, de aardappelen, en wassen we de rest van de groenten.

Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten en de aardappelen in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.
De spinazieblaadjes kan je al wassen, maar hou ze apart, deze voegen we pas later toe aan de soep.

Vervolgens voegen we 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, voeg de spinazieblaadjes toe en laat nog even doorkoken.
Zet er vervolgens de mixer in, en kruid af met de nootmuskaat, peper en zout. (indien nodig)

Laat nog even opkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *