Spaghetti met quorn en wortelsaus


We gaan nog eens de vegetarische toer op: Spaghetti met quorn & wortelsaus.

Quorn is een product dat wordt gemaakt uit een paddestoelachtige plant.
In feite is quorn de merknaam die wordt gebruikt om het product aan te duiden dat hieruit wordt verkregen.

Met quorn kan je vele kanten uit.
Het is een eiwitrijke vleesvervanger, hoog in voedingswaarde, maar laag in vetgehalte.
Ideaal toch, voor in onze pasta?

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g spaghetti (volkoren)
✓ 200 g quorn
✓ 2 uien
✓ 1 pikant pepertje
✓ 1 klein teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1 tak prei
✓ 1 stukje gember
✓ 5 wortelen
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ enkele pluksels koriander
✓ 2 kl olijfolie


We zetten al eerst en vooral een grote pot, en een kleinere pot op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.

De grootste pot mag je vullen met water; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.

Intussen schillen we 1 ui en snijden hem in stukken.
Ook de look en de gember mogen worden geschild, en mogen in grove stukken worden gesneden.
De overige groenten wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we eveneens in stukken. (de snijwijze maakt niet echt uit, we gaan de saus straks mixen)

We voegen 1 kl olijfolie toe aan de kleinste pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)

Hierbij mag vervolgens een groot glas water, en het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen op een laag vuur.

Nu mag je de pasta samen met de tweede kl olijfolie in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Nadat de saus ongeveer een 20-tal minuten heeft op gestaan, nemen we de staafmixer, en mixen we de saus goed door.
Hak nu ook de tweede ui in fijne blokjes.
Nadat je gemixt hebt, mogen de quorn en de gehakte ui bij de wortelsaus.
Roer goed door, en kruid deze saus vervolgens af met peper en zout – indien nodig.

Intussen zal de pasta gaar zijn, giet deze dus af en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de saus over, en werk af met wat korianderpluksels.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *