Spaghetti Funghi


We maken nog eens een vegetarisch gerecht, in de vorm van een lekkere pasta: Spaghetti Funghi

Normaal gezien zou ik hier veel look in knallen, maar aangezien ik morgen klantenbezoeken heb ingepland zal ik de mensen dit besparen… 🙂
Jammer, want paddenstoelen, peterselie, en look zijn héééééééééééééél dikke vriendjes.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkorenspaghtti
✓ 200 g paddenstoelenmengeling
✓ 1 ui
✓ 3 eidooiers
✓ 75 ml Alpro Soya cuisine light
✓ 1 snuifje Provençaalse kruiden
✓ 1 kl olijfolie
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl arachideolie


We zetten al eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Deze pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.

Als het water kookt, mag je de pasta in deze pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Intussen schillen we de ui, en we snijden deze in zo fijn mogelijke stukjes.
Ook de champignons mogen worden schoongemaakt, en in stukjes worden gesneden.

We voegen 1 kl arachideolie toe aan een tweede pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de ui aan, tot ze glazig ziet. (niet kleuren)
Voeg nu de champignons toe, roer goed door, en laat het mooi bakken.
Kruid flink af met peper (dit kan wel wat verdragen), en zout.

We nemen er een mengkom bij, en we doen hierin de eidooiers.
Voeg hier nu de Alpro Soya cuisine light bij, roer goed door tot je een gladde saus bekomt, en kruid deze saus vervolgens af met peper, zout en de  Provençaalse kruiden.
Zet dit nu even opzij.

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de champignons over, alsook de saus, en meng goed onder elkaar.

Werk af met de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *