Soepje van wortel, tomaat, paprika en kalkoen


Dit lekkere soepje is ideaal als je – zoals ik – de groentenlade van de koelkast wil leegmaken.
Maar wat hebben wij hiervoor gebruikt?


✓ 2 uien
✓ 5 wortelen
✓ 5 tomaten
✓ 2 rode paprika’s
✓ 1/2 blikje tomatenpuree
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el kalkoenreepjes (gegaard)
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui en de wortelen, en wassen we de paprika’s en de tomaten.
Ontdoe de tomaten van het kroontje en het harde stukje, en snij vervolgens alle groenten in kleine blokjes. (brunoise)

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.
We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Doe er nu de tomatenpuree bij, en laat kort mee stoven.

Vervolgens vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)
Serveer de soep in een soepbord of kommetje, en werk af met de gehakte peterselie en de kalkoenreepjes.

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *