Soepje van erwten & pompoen


Vandaag een echt herfst/wintersoepje: Soepje van pompoen & erwt.

Werkelijk overheerlijk, én boordevol lekkere vitamientjes!
Fantastisch bij dit gure weer, na bijvoorbeeld een fikse wandeling buiten.

Hoe maken we dit soepje:


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 2 stengels prei
✓ 2 stengels bleekselder
✓ 1 zakje diepvrieserwten
✓ ¼ pompoen
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui, en wassen we de rest van de groenten.

Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)
Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, zet er de mixer in, en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. (indien nodig)
Laat nog even doorkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.

Werk af met wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *