Scampibrochette met prei in look


Waarschuw vrienden en familie maar voor morgen, want vandaag maken we een gerecht met veel knoflook: Scampibrochette met prei in look.

Knoflook is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens super gezond en heeft zelfs een zuiverende werking voor het bloed!
Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 100 g scampi
✓ 2 el zilvervliesrijst
✓ 2 stengels stoofprei
✓ 2 uien
✓ 2 teentjes look
✓ 1 rode paprika
✓ 200 ml magere melk
✓ 20 g havermout
✓ 2 blokjes groentebouillon (mager)
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el currykruiden (mild)
✓ 2 kl arachideolie


De scampibrochette
De scampibrochette kan je perfect op voorhand maken.

We starten met de scampi op voorhand uit de diepvriezer te halen en in koud water leggen, zodat deze kan ontdooien.
Na een half uurtje mag ook de oven mag al worden voorverwarmd op 180° C, en mag je een grillpan op het vuur zetten om voor te verwarmen.
Maak de uien en de paprika schoon, en snij in stukjes van +/- 2cm op 2 cm.

Vervolgens nemen we er een satéprikker bij, en we steken er een stukje paprika, een stukje ui, en een scampi op.
Ga op die manier verder tot de ganse prikker gevuld is.
Ikzelf werk graag met 2 prikkers, omdat dit het omdraaien van het brochette gemakkelijker maakt.
Kruid hierna de brochette rijkelijk af met de currykruiden

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de brochette in de pan, en schroei deze mooi dicht.

Leg vervolgens de scampibrochette in een ovenschaal, en laat garen in de oven gedurende 10 minuten.


De looksaus
De looksaus maken is eigenlijk bijzonder eenvoudig.
We starten met de look schoon te maken en in grove stukken te snijden.

We doen de melk in een pot, samen met de look en een bouillonblokje.
Breng dit aan de kook, en voeg de havermout toe.
Breng dit mengsel opnieuw naar het kookpunt, zet er de staafmixer in, en mix goed door tot je een gladde saus hebt.
Laat nog 1 keer opkoken, roer goed door, en zet de looksaus opzij.

Easy, toch?


De prei
Maak de prei schoon, snij in fijne ringetjes, en zet een potje op het vuur met 1 kl olijfolie.
Hier voegen we de gesneden prei aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.

Roer geregeld goed door, en kruid af met peper en zout.
Laat dit vervolgens 10 minuten onder deksel stoven op een laag vuurtje.
Dit mag nu van het vuur, en hou dit opzij.


De rijst
Ook de rijst is zeer gemakkelijk om te maken.

Snij hiervoor de tweede ui in fijne blokjes, en voeg 1 kl arachideolie toe in een klein potje welke je op het vuur mag zetten.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.
Nu mag de rijst erbij, en laat ook deze heel kort meestoven.

We warmen eveneens al 1 l water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de warme pot met de ui giet, kan je hierbij onmiddellijk de rijst toevoegen.
Vergeet hierbij niet een bouillonblokje toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 20 minuten of volgens instructies pak)
Check na het koken ook hier de kruiding, en kruid eventueel bij met zout en peper.


Dresseren
Voeg de looksaus bij de prei, en roer goed door.

Schep een flinke portie prei in look op het bord, en dresseer hierop de scampibrochette.
Werk af met de gehakte bieslook, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *