Scampi salade


Temperaturen van rond de 30° C vragen om aangepaste maaltijden: we maken vandaag een lekkere Scampi salade.
Ook hier gaan we het ons niet al te moeilijk maken, het is al warm genoeg… 🙂

Dit zijn de ingrediënten:


✓ 9 scampi
✓ 1/2 zakje sla-mengeling (supermarkt)
✓ 1/5 zakje rucola (supermarkt)
✓ 1/2 rode paprika
✓ 2 el zelfgemaakte rode bietensalade (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 6 radijsjes
✓ 1/4 ui
✓ 1 el radijsscheuten
✓ 1/2 gele raap
✓ 1 wortel
✓ 1/5 komkommer
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 tortillavel
✓ 1 kl lookolie
✓ 2 el zelfgemaakte andaloussesaus (hoe je dit maakt vind je hier)


We laten de scampi een halfuurtje op voorhand ontdooien in koud water, we pellen deze en ontdoen ze van hun darmkanaal.
Om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat: check deze video.

We starten met een pan op een laag vuur te zetten, om onze scampi bakken.
Laat deze gewoon rustig op temperatuur komen, terwijl we de salade samenstellen.

Schil en rasp ondertussen de wortel, of snij hem in hele kleine stukjes.
Ook de raap mag je schillen, en eveneens fijn raspen.
Was en snij ook de radijsjes en de komkommer in zo klein mogelijke blokjes (brunoise).

Ook de paprika, en de ui die mogen in fijne blokjes, en zet dit alles even opzij.
Schik vervolgens de sla en de rucola mee in de kom, en ook de rest van de groenten kan je nu mee in de kom doen.

Doe de lookolie in de hete pan, en zorg dat de ganse pan olie heeft gezien. (gebruik desnoods een keukenpenseel.
Voeg de scampi toe, kruid bij met peper en zout en schroei kort dicht.
Vervolgens draaien we ze om en halen de pan van het vuur.
Belangrijk is de scampi niet te ver te laten bakken, dit is écht niet lekker.

Intussen mag het tortillavel 30 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand.
Dresseer nu de scampi op de salade, samen met de radijsscheuten.

Werk tot slot af met de dressing, het tortillavel, peper van de molen, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *