Salade met tonijn en bloemkool


Een salade is een uiterst geschikte lunch: snel klaar, goedkoop én waanzinnig lekker.

Ook voor wie onderweg is bestaan er tegenwoordig TOP saladebowls die je kant en klaar kan kopen in de supermarkt, of de broodjeszaak.
Wij maken hem vandaag lekker zelf, en de volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 1/2 blikje tonijn in eigen nat
✓ 1 el augurk
✓ 1 ei
✓ 1/2 zakje slamengeling (supermarkt)
✓ 1 handje bloemkoolroosjes
✓ 1/4 ui
✓ 3 el spirelli
✓ 1 el notenmix voor salades
✓ 1/2 tomaat
✓ 1/5 komkommer
✓ 4 aspergepunten uit een bokaal
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 snuifje kruidenzout
✓ 1 el Bovi Americainsaus


We starten met een potje op het vuur te zetten om het ei en de bloemkoolroosjes te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk het ei toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Snij de tomaten, de komkommer, de ui en de augurk in fijne blokjes (brunoise), en zet dit even opzij.
Schik vervolgens de sla, en de aspergepunten in een bord, en voeg de spirelli toe.
Ook de rest van de fijngehakte groenten kan je nu mee in het bord schikken.

Check geregeld de bloemkoolroosjes, als ze gaar zijn mag je ze uit het water halen en opzij leggen.
Na een 8-tal minuten is ook het ei gaar: spoel dit ruim onder ijskoud water, en pel dit.
Snij het ei in 4, en schik het samen met de bloemkoolroosjes, de notenmengeling, en de tonijn over de salade.

Werk tot slot af met fijngehakte peterselie, bieslook, kruidenzout, en peper van de molen.
Klaar!

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *