Salade met Rosbief


Iemand zin in een lekkere salade met rosbief?

Supergemakkelijk, waanzinnig lekker, en bovendien is het nog eens super mager ook.
Wat wil je nog meer hebben? 🙂

Dit zijn de ingrediënten:


✓ 100 g rosbief
✓ 1/2 zakje sla-mengeling (supermarkt)
✓ 1/5 zakje rucola (supermarkt)
✓ 1/2 rode paprika
✓ 6 kerstomaatjes
✓ 1/4 ui
✓ 1 el radijsscheuten
✓ 1 stronkje witloof
✓ 1 wortel
✓ 1/5 komkommer
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 handje volkoren spirelli
✓ 1 el d&l Light dressing (10% V.G.)
✓ 1 kl olijfolie


We starten met een pot op het vuur te zetten, om onze pasta te koken.
Het water voor de pasta kook je sneller met een waterkoker; zet daarom alvast 1 l water op.

Als je het heet water vervolgens in een warme pot giet en de pasta erbij doet, kan deze al koken.
Voeg tevens een snuifje zout toe, en een kl olijfolie.
Let hierbij op de gaartijd: 7 minuten, of volgens de instructies op het pak.

Schil en rasp ondertussen de wortel, of snij hem in hele kleine stukjes.
Was en snij ook de kerstomaatjes in 2, en de komkommer in schijfjes.
De paprika, het witloof, en de ui die mogen in fijne blokjes (brunoise), en zet dit alles even opzij.

Als de pasta gaar is, mag je deze afgieten.
Spoel hem vervolgens af onder ijskoud water, en laat even uitlekken.
Vervolgens mag de pasta in een grote saladekom.

Schik vervolgens de sla en de rucola mee in de kom, en ook de rest van de groenten kan je nu mee in de kom doen.
Dresseer nu de rosbief op de salade, samen met de radijsscheuten.

Werk tot slot af met de dressing, peper van de molen, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *