Salade met kip


Een salade kip blijft ook 1 van die klassiekers waar je eindeloos mee kan variëren en combineren.

Bovendien past dit perfect binnen een gezond voedingspatroon, en is dus ideaal als lunch of diner!
De volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 150 g kip
✓ 1/2 zakje slamengeling (supermarkt)
✓ 1/4 ui
✓ 1/2 gele paprika
✓ 1/2 tomaat
✓ 1/5 komkommer
✓ 1 stronkje witloof
✓ 1 busseltje bieslook
✓ 1 el platte peterseliepluksels
✓ 1 ei
✓ 1 snuifje kippenkruiden
✓ 2 sneetjes brood (vollerkoren of biaform)
✓ 1 el Saladedressing Light (-50% V.G.)


We starten met een potje op het vuur te zetten om het ei en de kip af te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk het ei en de kip toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Snij de tomaat, de komkommer, de ui, het witloof en de paprika in fijne blokjes (brunoise), en zet dit even opzij.
Schik vervolgens de sla, en  ook de rest van de fijngehakte groenten kan je nu mee in het bord schikken.
Na een 8-tal minuten is het ei gaar: spoel dit ruim onder ijskoud water, en pel dit.

Na in totaal 20 minuten is ook de kip gaar; leg deze uit en laat even afkoelen.
Vervolgens kan je de kip “pluizen“.
Snij het ei in 4, en schik het samen met de kip over de salade.

Werk tot slot af met de dressing, de peterseliepluksels, een beetje fijngesneden bieslook, kippenkruiden, en peper van de molen.
Serveer met het brood!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *