Salade met gestoomde kabeljauw


Onder het moto “minstens 2 keer per week vis” op het menu, hierbij een lekker slaatje met gestoomde kabeljauw!

Wij hebben geen stoomkoker of stoomoven, maar we tonen je hierbij een manier om ook zonder uw groenten of vis te kunnen stomen.

deze salade past trouwens ook perfect binnen ons gezond voedingspatroon, en is dus ideaal als lunch of diner!
De volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 150 g kabeljauwfilet
✓ 1/2 zakje sla-mengeling (supermarkt)
✓ 1/4 ui
✓ 1/3 gele paprika
✓ 1/3 groene paprika
✓ 1/3 rode paprika
✓ 1/2 tomaat
✓ 1/5 komkommer
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 handje zilvervliesrijst
✓ 1 blokje magere visbouillon
✓ 2 el magere kwark


We starten met een pot op het vuur te zetten om de rijst te koken, en de kabeljauw te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.

Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, de rijst erbij doet, en het blokje visbouillon toevoegt, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de kabeljauw leggen.
Kruid nu de vis af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.
Let wel geregeld op de gaartijd van de vis want dit kan vrij snel gaan.

Snij de tomaat, de komkommer, de ui en de paprika’s in fijne blokjes (brunoise), en zet dit even opzij.
Schik vervolgens de sla in een groot bord, en ook de rest van de fijngesneden groenten kan je nu mee in het bord schikken.

Wanneer de vis gaar is, haal je hem voorzichtig met een keukenspatel uit het vergiet, en houden we deze even opzij zodat hij lauw kan worden.
Na ongeveer 20 minuten zal ook de rijst klaar zijn; giet deze af, en laat goed uitlekken.
Dresseer vervolgens de vis, én de rijst op de salade.

Werk ten slotte af met de kwark als dressing, en de gehakte peterselie.


Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *