Roodbaars op Provençaalse wijze in papillot


We gaan deze keer aan de slag met roodbaars.

Een gezonde manier van koken is in papillot; zo blijven de smaken en vitaminen optimaal bewaard!
Bovendien is dit helemaal niet zo moeilijk als vele mensen denken, integendeel.

Voor ons gerecht van vandaag hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 roodbaarsfilet (zonder vel, +/- 150 g)
✓ 1 handje zilvervliesrijst
✓ 1 wortel
✓ 1/2 ui
✓ 1 tak selder
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1/2 courgette
✓ 1 teentje look
✓ 1/2 blikje tomatenpuree
✓ 1 el Provençaalse kruiden
✓ 1/2 groenten-bouillonblokje (mager)
✓ 1 kl olijfolie
✓ 1 snuifje kruidenzout


We starten met onze vis op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze al op kamertemperatuur kan komen.
Ook de oven mag alvast worden voorverwarmd op 180° C.

We schillen onze ui en de look, en hakken deze in fijne blokjes. (brunoise)
Intussen doen we 1 kl olijfolie in een pot, zetten deze op het vuur, en we zorgen er voor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Voeg de ui met de look toe, en start met het schillen van de wortel, en het schoonmaken van de paprika, de courgette, en de selder.

Snij vervolgens alle groenten fijn, en doe deze bij de intussen mooi aangestoofde ui.
Laat alles nu een 3-tal minuten verder stoven, en voeg dan 1/3 glas water, het 1/2 bouillonblokje, de tomatenpuree, alsook de Provençaalse kruiden toe.
Kruid dit geheel vervolgens af met peper en zout, en laat even opzij staan onder deksel.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je er onmiddellijk de rijst bij doen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 20 minuutjes)

Neem er een rol zilverpapier bij, en vouw een groot stuk uit tot papillot. (hoe je dit doet vind je hier)
Schik vervolgens een mooie portie Provençaalse groenten in de folie, en leg hierop de vis.
Sluit vervolgens de papillot goed af, leg deze in een ovenschaal, en dit mag nu voor 20 minuten de oven in.

Wanneer de rijst klaar is, kan je deze afgieten door een fijne zeef.
De papillot mag met folie en al op een bord, en mag je openen bij het serveren.

Serveer de rijst tot slot mee in de papillot, en werk af met een snuifje kruidenzout.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *