Rijstschotel met prei & gehakt


Ook vandaag staat er nog eens een lekker en gemakkelijk gerecht op het menu: Rijstschotel met prei & gehakt.

Hiervoor hebben we het volgende nodig:


✓ 150 g rundsgehakt
✓ 250 g verse prei
✓ 1 grote sjalot
✓ 1 zakje zilvervliesrijst
✓ 1 kl tellofix (magere groentebouillon, hier te koop)
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 kl nootmuskaat
✓ 1 kl olijfolie


We zetten alvast 2 potten op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.

1 van de poten is bestemd voor de rijst.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de rijst toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe ondertussen de olijfolie in de grote pot.
Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Voeg hier nu het rundsgehakt aan toe, en laat dit mooi kleuren.
Zorg hierbij dat – terwijl dit bakt – je het gehakt in gelijke stukken “breekt” met uw vork ok keukenspatel.

Maak intussen de prei en de sjalot schoon, snij deze in fijne ringetjes, en zet dit even opzij.
wanneer het gehakt mooi is aangebakken, mag de prei en de sjalot hierbij, en mag je dit kort mee aanstoven.
Voeg nu een half glas water, de nootmuskaat, en de tellofix toe aan de prei.
Vervolgens roeren we dit goed door, en zetten dit even opzij.

Wanneer de rijst gaar is, kan je deze afgieten.
Schep de rijst bij de prei, en roer goed door.
Check de kruiding, en kruid bij met peper en zout. (indien nodig)

Werk het gerecht ten slotte af met de gehakte bieslook.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *