Rijstpap met bosbessensaus


Ook vandaag maken we nog eens een heerlijk, doch gezond dessertje: rijstpap met bosbessensaus.
De bosbessen hiervoor zijn we zelf gaan plukken bij een plukboerderij: verser ga je ze écht niet vinden!
Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 110 g dessertrijst
✓ 1 l magere melk
✓ 3 kl tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 1/4 kl saffraanpoeder
✓ 2 vanillestokken
✓ 250 g verse bosbessen
✓ 4 el havermout
✓ 1 snuifje kaneel


De rijstpap
We beginnen met een pot op het vuur te zetten met hierin de melk.
Verwarm intussen ook al de oven voor op 180°C.

Neem een snijplank, snij 1 vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg zowel de vanillestok zelf, de zaadjes, 2 kl tafelzoetstof, en ook de saffraan toe aan de melk.

Wanneer de melk kookt, voeg je de rijst toe en roert alles eens goed door.
Nu plaats je het geheel – met pot en al – in de voorverwarmde oven.

Laat 45 minuten in de oven staan, maar roer om de 10 minuten eens even door.
Wanneer de rijstpap klaar is, verwijder je de vanillestok, en verdeel je de pap over 4 potjes. (elk potje is 1 portie)


De bosbessensaus
We zetten een potje op het vuur, zodat dit goed warm kan worden.

Hierin mag een glas water, de kaneel, en de havermout.
Neem opnieuw een snijplank, snij de andere vanillestok doormidden, en schraap ook hier de zaadjes uit.
De uitgeschraapte vanillestok, en de derde kl tafelzoetstof mogen eveneens in het potje, en breng dit alvast aan de kook.

Als het water met de havermout kookt, zal je zien dat dit mooi is ingedikt door de havermout.
Verwijder de vanillestok, zet hier nu de staafmixer in, en mix goed door.
Voeg nu de bosbessen toe, en breng opnieuw aan de kook.
Laat nog even rustig koken, terwijl je af en toe roert.


Deze rijstpap en de bosbessensaus kunnen zowel warm, als koud gegeten worden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *