Restjessoep


Maakt u het – net als wij – wel eens mee dat u de koelkast open maakt en daar heel wat groenten inzitten die u “over” hebt, van eerdere gerechten die week?

Een goede en gezonde manier om jouw koelkast leeg te maken is restjessoep.
Hierin verwerken we al onze
groenten tot een heerlijk en gezonde vitaminenbom.
In principe kan je dus veel combineren, let echter wel dat smaken bij elkaar passen.
Ideaal om weer wat plaats te maken, en niets weg te gooien, toch?

Wij gingen op volgende manier te werk:


✓ 2 uien
✓ 1 stengel prei (enkel het wit)
✓ 2 stengels bleekselder
✓ 2 wortelen
✓ ½ rode paprika
✓ ½ pak slamengeling uit de supermarkt
✓ 2 stronkjes witloof
✓ ½ doosje kerstomaatjes
✓ 2 aardappelen (loskokend)
✓ ½ pak slamengeling uit de supermarkt
✓ 1 el olijfolie
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui, en wassen we de rest van de groenten.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.  (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)
Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, zet er de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *