Kalfsoester met groene boontjes & sjalotsaus


Vandaag maken we kalfsoester met groene boontjes & sjalotsaus.
Een fantastisch lekker bord vol power, smaak en lekkere groenten.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kalfsoester
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 220 g groene boontjes (1 blik)
✓ 4 grote sjalotten
✓ 1 el havermoutbloem
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 3 kl arachideolie
✓ 1 scheut azijn


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 3 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen ook alvast de aardappelen en de sjalotten, en snij de sjalotten in fijne blokjes. (brunoise)

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kalfsoester in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze.

We nemen er ons tweede potje bij, en doen ook hierin een kl arachideolie.
Voeg er 3/4 van de gesneden sjalot aan toe, en laat deze mooi bruin bakken.
Hou dit goed in de gaten, en let op dat de sjalot niet verbrand.

Vervolgens mag hier een glas water bij, en het bouillonblokje.
Voeg ook nog een ruime scheut azijn toe, en laat opkoken.

Ondertussen doen we wat havermout in een hakmolen, en we malen deze tot fijne havermoutbloem.
1 el van deze bloem mag nu bij de sjalotsaus, maar roer goed door zodat er zeker geen klontertjes inzitten.
Laat nog 1 keer opkoken, en zet opzij.

Voeg een kl arachideolie toe in het derde potje.
Hier voegen we de rest van de gesneden sjalot aan toe, en laten deze mooi glazig bakken.
Neem er het blik groene boontjes bij, doe open en laat uitlekken.

De boontjes mogen nu bij de sjalot, en we stoven deze kort mee aan.
Roer goed door, en kruid af met peper en zout.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Overgiet het vlees met een beetje saus, en kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *