Quorn steak met pompoen & mosterdsaus


Vandaag gaan we nog eens voor vegetarisch: Quorn steak met pompoen & mosterdsaus .
Een fantastisch lekker bord vol power, smaak en lekkere groenten.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 quorn steak met peper
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 200 g pompoen (in blokjes)
✓ 1 grote sjalot
✓ 1 el graanmosterd
✓ een sheutje Alpro Soya cuisine light
✓ 1 el havermoutbloem
✓ 2 blokjes groentebouillon (mager)
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1 kl gedroogde tijm
✓ 1 el gehakte bieslook


We starten met het quorn steak op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 3 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Schil intussen ook alvast de aardappelen en de sjalot, en snij de sjalot in fijne blokjes. (brunoise)

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de quorn steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens verder bakken op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze.

We nemen er ons tweede potje bij, en doen ook hierin een kl arachideolie.
Voeg er de gesneden sjalot aan toe, en laat deze glazig bakken.
Voeg vervolgens de pompoen toe, en laat mee aanstoven.

Vervolgens mag hier een glas water bij, de tijm, de bieslook, en het bouillonblokje.
Laat dit nu garen onder deksel, en roer geregeld door.

Een derde potje mag op het vuur, met een 1/4 glas water, het tweede bouillonblokje, de Alpro Soya cuisine light, en de mosterd.
Breng dit aan de kook op een laag vuurtje.

Ondertussen doen we wat havermout in een hakmolen, en we malen deze tot fijne havermoutbloem.
1 el van deze bloem mag nu bij de mosterdsaus, maar roer goed door zodat er zeker geen klontertjes inzitten.
Laat nog 1 keer opkoken, en zet opzij.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Overgiet de quorn steak met een beetje mosterdsaus, en kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *