Pittige pasta kip


Vandaag gaan we nog eens de pikante toer op, met een Pittige pasta kip.
Indien je niet van pikante gerechten houdt, kan je de chili peper er natuurlijk gewoon uit laten…

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkoren penne
✓ 1 kipfilet
✓ 1 ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1 stuk prei
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 chili pepertje
✓ 1 wortel
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 10 blaadjes basilicum
✓ 1 el gedroogde oregano
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 2 kl olijfolie
✓ 1 blikje tomatenpuree
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 1 el gehakte peterselie


We zetten 1 grote pot, en 1 gewone pot op het vuur die we alvast wat warmte geven.
De grootste pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.

Intussen schillen we de ui en de chili peper, en snijden we deze in stukken.
Ook de look mag worden geschild, en mag in kleine stukjes worden gesneden, of worden geperst.
De overige groenten wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we in grove stukken. (de stukken mogen herkenbaar aanwezig zijn in de saus)
Ook de kipfilet mag je in kleine blokjes versnijden.

We voegen 1 eetlepel olijfolie toe aan de pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de stukjes kip in de pot, en bak ze tot ze licht gekleurd zijn.
We stoven vervolgens de groenten goed aan bij de kip, tot ze glazig zien. (niet kleuren)

Hierbij mag vervolgens de tomatenpuree, en laat deze ook deze even mee stoven.
Voeg nu het blik tomatenblokjes en een 1 blik water toe, de spaghettikruiden, de oregano, en het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen op een laag vuur, de bedoeling is dat alle groenten plat gekookt zijn.

Nu mag je de pasta in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Nadat de groentensaus ongeveer een 20-tal minuten heeft op gestaan, roer je nog eens goed door, en kruid deze saus vervolgens af met peper en zout – indien nodig.
Snij ook de basilicumblaadjes zeer fijn, en roer deze onder de saus.

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de saus over, en werk eventueel af met wat gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *