Pittig wokgerecht met kip


Weinig tijd, maar toch nood aan een gezonde, en lekkere hap?
Probeer dan dit pittig wokgerecht met kip!

Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 1 zakje wokgroenten (300 gr)
✓ 1 kipfilet
✓ 1 kippenbouillon blokje (mager)
✓ verse korianderpluksels
✓ verse gehakte peterselie
✓ 1 stengel lente-ui
✓ 1/2 tomaat
✓ 1 handje spirelli (volkoren)
✓ 1 el sambal oelek (check de homemade versie!)
✓ 1 el zonnebloemolie


Om te beginnen zetten we onze wokpan op een hoog vuur.

Op een apart vuur zetten we een klein potje voor de spirelli.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de pasta toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Een gloeiend hete wok is noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.
Terwijl jouw wokpan warmte krijgt, snij je de kipfilet in fijne blokjes, en hak je daarna de lente-ui – met een schoongemaakte snijplank en mes – in fijne stukjes.
Ook de 1/2 tomaat kan je nu al versnijden in kleine blokjes.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.
Voeg hierna de kippenblokjes toe en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.

Wanneer de kip mooi gekleurd is, is het tijd om de wokgroenten toe te voegen. (wacht nog even met de tomaat)
Geef de wok de gelegenheid om terug op temperatuur te komen; ga er op dit ogenblik niet in roeren.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.
Na ongeveer 2 minuten is het ok om de tomaat, de sambal oelek, en het bouillonblokje er aan toe voegen.

Laat het vuur nog op volle kracht staan en voeg een half glas water toe, dit geeft het bouillonblokje de gelegenheid mooi uit te smelten, en zorgt ervoor dat de kip zeker gaar is.
Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de spirelli af te gieten, en toe te voegen aan de rest van de wok.
Laat dit geheel 1 minuut doorkoken, en roer nog eens goed zodat het bouillonblokje zeker volledig weg is.

Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord, en werk af met de lente-ui, korianderpluksels, en de gehakte peterselie.

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *