Pita van kip met naanbrood


Pita is zo’n typische snack die heerlijk smaakt tijdens een avondje stappen.

Vet vlees, overgoten met veel vette sausjes, en vergezeld van brood of frieten.
Niet bepaald gezonde voeding…

Wij maken vandaag echter een gezonde versie; zonder ook maar iets in te boeten aan smaak!
Integendeel!

Benieuwd? Zo maak je het:


✓ 1 kipfilet
✓ 1 doosje gemengde sla met rauwkost (supermarkt)
✓ 1 naanbrood
✓ 1 el saladedressing light (-50% V.G.)
✓ 1 el Zalige looksaus (klik hier voor het recept)
✓ 1 el Homemade sambal oelek (klik hier voor het recept)
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el pitakruiden


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
De oven mag ook al voorverwarmen: 180°C om precies te zijn.

Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Snij intussen de kipfilet in kleine stukken.
Maak het naanbrood een beetje nat, en steek dit in de warme oven.

Doe intussen 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de pitakruiden, leg dit in de grillpan, en schroei de stukjes mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)

Intussen kan je een ruime portie salade en rauwkost op het bord schikken, en de dressing hier over lepelen.
Ook het brood zal nu klaar zijn; haal dit uit de oven, snij of scheur dit in 2, en schik mee op het bord.

Ook de kip, die nu zeker voldoende gebakken heeft, mag mee op het bord.
Serveer met de Zalige looksaus, en/of de homemade sambal oelek.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *