Pasta scampi diabolo

Ook vandaag mag het nog eens lekker pittig zijn: Pasta scampi diabolo.
Indien je niet van pikante gerechten houdt, kan je de chili flakes er natuurlijk gewoon uit laten maar dan is het geen “Diabolo” meer… 🙂

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkoren spaghetti
✓ 150 g scampi (diepgevroren)
✓ 1 rode ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 el gedroogde chili flakes
✓ 1/2 wortel
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 2 kl olijfolie
✓ 100 ml passata
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 2 el gehakte kervel


We zetten 1 grote pot, en 1 gewone pot op het vuur die we alvast wat warmte geven.
De grootste pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.

Intussen schillen we de ui, en snijden we deze in stukken.
Ook de look mag worden geschild, en mag in kleine stukjes worden gesneden, of worden geperst.
De overige groenten wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we in grove stukken. (de stukken mogen herkenbaar aanwezig zijn in de saus.

We voegen 1 eetlepel olijfolie toe aan de tweede pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Doe de ui in de pot, en stoof deze goed aan..
We voegen vervolgens de groenten toe bij de ui, en stoven aan tot ze glazig zien. (niet kleuren)

Voeg nu het blik tomatenblokjes en een 1/2 blik water toe, de passata, de spaghettikruiden, de Italiaanse kruiden, de chili flakes, en het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen op een laag vuur, de bedoeling is dat alle groenten plat gekookt zijn.

Nu mag je de pasta in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

Nadat de saus ongeveer een 20-tal minuten heeft op gestaan, zet je er de staafmixer in, roer je nog eens goed door, en kruid deze saus vervolgens af met zout – indien nodig.
Voeg de scampi, en 1 el kervel toe aan de saus, en laat nog eens goed opkoken.

Door de hitte van de saus, zullen de scampi snel ontdooien en garen.
Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.

Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de saus over, en werk af met wat extra gehakte kervel.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *