Pasta putanesca met kip


We maken nog eens een lekkere pasta: Pasta putanesca met kip.
Een heerlijk en puur recept, vol gezonde vitaminen.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkorenspirelli
✓ 200 g kipfilet
✓ 1 ui
✓ 1 eidooier
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1/2 gele paprika
✓ 1/2 rode paprika
✓ 2 el groene olijven
✓ 1 tomaat
✓ 100 ml passata
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 2 kl olijfolie


We zetten al eerst en vooral 1 grote pot en een kleinere pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

De grootste pot mag je vullen met water en een  kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.

Intussen schillen we de ui, en snijden hem in stukken.
De paprika’s, selder, tomaat, en de look wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we eveneens in grote blokjes.

We voegen 1 kl olijfolie toe aan de kleinste pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Snij intussen de kip in stukjes, en stoof goed aan tot de blokjes mooi gekleurd zijn.
Voeg hierna de groenten toe. (wacht nog even met de olijven)

We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Voeg nu 1 glas water toe, de passata, de olijven, de spaghettikruiden, alsook het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen met een deksel op een laag vuur.

Nu mag je de pasta in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

De saus zal ondertussen bijna klaar zijn.
Voeg de eidooier toe, maar laat nu zeker niet meer koken.
Roer goed door, en kruid deze saus vervolgens af met peper en zout – indien nodig

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de saus over, en werk eventueel af met wat gehakte peterselie.

Tip: smaakt nog beter met een lepeltje van onze homemade sambal oelek!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *